dr hab. inż. Eliza Gruczyńska-Sękowska
e-mail: e.gruczynska-sekowska@vistula.edu.pl
Wydział: Turystyki i Rekreacji
Kierunek kształcenia: Dietetyka

Dyplom magistra inżyniera technologii chemicznej otrzymała w 1997 r. na Wydziale Chemii Spożywczej i Biotechnologii Politechniki Łódzkiej. W 2002 r. obroniła doktorat w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Technologii Żywności, stając się inżynierem nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia. Od 2013 r. doktor habilitowany nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia w specjalności chemia żywności; Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywności.

W latach 2008-2009 pełniła funkcję kierownika laboratorium chemii żywności na Wydziale Chemii i Biochemii Uniwersytetu  w Lethbridge (Kanada).

Odbyła następujące staże i szkolenia: 27 VI 2007 – 31 XII 2009 Canada, University of Lethbridge, Department of Chemistry and Biochemistry, Post-Doctoral Fellowship; 3-4 X 2009 Canada, Ontario, Toronto, 23rd Meeting of the Canadian Section of the AOCS, Crystallization of Lipids, Nucleation to Application, Workshop.

 

Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:

  • badania składu chemicznego i zawartości lipidów w owocach preriowych rosnących
    na obszarze Kanady;
  • zastosowanie przeestryfikowania enzymatycznego w wytwarzaniu i stabilizacji lipidów strukturyzowanych zero trans do zastosowań wysokotemperaturowych;
  • otrzymywanie lipidów strukturyzowanych w środowiskach o subkrytycznie niskiej zawartości wody.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Katarzyna Broniszewska
tel. +48 22 45 72 400 
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
pok. 28

Alina Maksymova
tel. +48 22 45 72 404
e-mail: a.maksymova@vistula.edu.pl
pok. 28

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close