dr hab. Krzysztof Dasiewicz
e-mail: k.dasiewicz@vistula.edu.pl
Wydział: Turystyki i Rekreacji
Kierunek kształcenia: Dietetyka

Dr hab. technolog żywności, absolwent Wydziału Technologii Żywności SGGW. Zajmuje się zagadnieniami związanymi z aspektami technologicznymi, zdrowotnymi i ekonomicznymi przetwarzania surowców zwierzęcych oraz zastosowaniem technik wizyjnych w ocenie jakości mięsa. Współautor podręcznika pt. „Mięso. Podstawy nauki i technologii” wydanego przez Wydawnictwo SGGW w Warszawie. Autor ponad 150 publikacji z zakresu technologii mięsa. Wykładowca na wielu kursach i szkoleniach dla pracowników przemysłu mięsnego.

 

Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:

  • zastosowanie komputerowej analizy obrazu w technologii żywności;
  • nowe technologie w przetwórstwie mięsnym;
  • substancje funkcjonalne;
  • merchandising w handlu produktami mięsnymi.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Katarzyna Broniszewska
tel. +48 22 45 72 400 
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
pok. 28

Alina Maksymova
tel. +48 22 45 72 404
e-mail: a.maksymova@vistula.edu.pl
pok. 28

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close