dr Mariusz Jaworski
e-mail: m.jaworski@vistula.edu.pl
Wydział: Turystyki i Rekreacji
Kierunek kształcenia: Dietetyka

Doktor nauk o zdrowiu, dietetyk, psycholog i seksuolog. Pracę doktorską z zakresu zaburzeń odżywiania się obronił w 2015 r. na II Wydziale Lekarskim Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Pracownik naukowy w kilku projektach grantowych, w tym kilku grantach międzynarodowych (np. w polsko-norweskim grancie PRACTA). Członek Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Prelegent w kilkunastu konferencjach międzynarodowych dotyczących psychologii zdrowia, dietetyki i metodyki kształcenia na uniwersytetach medycznych oraz najnowszych trendów w edukacji. Autor 46 publikacji naukowych o łącznym impact factor równym 36; recenzent w kilku międzynarodowych czasopismach z obszar nauk medycznych i nauk o zdrowiu.

W pracy naukowej zajmuje się zagadnieniami związanymi z psychospołecznymi aspektami zaburzeń odżywiania się, cukrzycą typu 2, psychometrią, metodologią badań w dietetyce, a także problemami seksuologicznymi osób dorosłych związanymi z rozwojem psychoseksualnym człowieka.

 

Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:

  • psychospołeczne aspekty funkcjonowania człowieka w chorobie;
  • metodologia badań w dietetyce (Evidence-based dietetic practice);
  • terapia żywieniowa w cukrzycy typu 2 i zaburzeniach odżywiania.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Katarzyna Broniszewska
tel. +48 22 45 72 400 
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
pok. 28

Alina Maksymova
tel. +48 22 45 72 404
e-mail: a.maksymova@vistula.edu.pl
pok. 28

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close